Jak používat teplotní sondu v troubě AEG
Řešení

Teplotní sonda je praktické příslušenství, které přesně měří teplotu uvnitř pokrmu. Snadno se používá a zajišťuje, že vaše jídlo bude vždy správně propečeno. Toto příslušenství najdete u vybraných modelů trub AEG.
Co je teplotní sonda a proč byste ji měli používat?
Teplotní sonda měří teplotu ve středu a je ideálním pomocníkem při přípravě zejména masa, ryb a drůbeže, ale můžete ji použít také při přípravě řady jiných pokrmů.
Při jejím používání budete mít jistotu, že vaše jídlo dosáhne vždy správné teploty a už nikdy nebude nedopečené nebo vysušené. Nemusíte si dělat starosti ani s délkou vaření, protože vnitřní teplota přesně určí, kdy je pokrm hotov.
Jak používat teplotní sondu
Při vaření s teplotní sondou je třeba nastavit dvě teploty: teplotu trouby a požadovanou vnitřní teplotu vašeho pokrmu.
1. Zapíchněte teplotní sondu do středu pokrmu.
2. Druhý konec zapojte do trouby. Ujistěte se, že je zástrčka zcela zasunuta do zdířky.
- Zdířka se u většiny našich modelů nachází v pravém horním rohu předního rámu a je přístupná po otevření dvířek trouby.

3. Nastavte ohřevu a teplotu trouby.

5. Stiskněte START.
6. Nyní je teplotní sonda aktivní, a jakmile bude dosažena nastavená teplota zazní alarm.
Tipy a triky
Teplotní sondu lze také použít v mnoha postupech asistovaného vaření – buď vám ji tato funkce navrhne na displeji trouby, nebo v aplikaci, pokud máte troubu s konektivitou. Další způsob jejího využití je možnost nastavení stupně propečení masa na rare, medium nebo well done. Přesně tak, jak to máte nejraději.
Nejlepších výsledků dosáhnete tak, že teplotní sondu zapíchnete do středu nebo nejvyšší části pokrmu. Ujistěte se, že alespoň ¾ teplotní sondy je uvnitř.
Doporučujeme, aby měly suroviny před samotnou přípravou pokojovou teplotu. Pokud budou příliš studené nebo ne zcela rozmrazené, teplotní sonda nebude správně fungovat.
Kliknutím sem se dozvíte více o asistovaném vaření.
Bezpečnost
- Používejte pouze originální teplotní sondu AEG nebo náhradní díly.
- Ujistěte se, že mezi grilovanými surovinami a kabelem teplotní sondy je mezera několik centimetrů, aby nedošlo k jejímu poškození nadměrným teplem.
- Buďte opatrní, abyste se nepopálili při vkládání teplotní sondy do předehřáté trouby.
- Po použití vždy vyjměte teplotní sondu z vnitřku trouby. Dávejte pozor, abyste se nepopálili, protože teplotní sonda i trouba budou horké.
- Nepoužívejte teplotní sondu na tekutiny.
Další informace o konkrétním modelu trouby naleznete v uživatelské příručce. Svůj uživatelský manuál naleznete
Nyní, když víte, jak používat teplotní sondu, se možná budete chtít dozvědět více o vaší troubě.